A Sajarah singket tina RVs

news

Ti mimiti hina maranéhna pikeun campers méwah urang tingali cruising handap jalan raya kiwari, RVs geus datangna jauh.Sajarah RV, gumantung kana anu anjeun naroskeun, tiasa disusud deui ka awal 1800-an atanapi pas waktos mobil diproduksi sacara masal.

Ku kituna hayu urang pencét jalan kabuka dina lalampahan urang ngaliwatan sajarah RVs!

The RV Kahiji: The Little Wagon Éta Sparked Big Impian

Aya saeutik Tos-up lamun datang ka sabenerna mimitina "RV" pencét jalan.Aya nu nyebatkeun yén deui dina 1800s nalika gypsies ngumbara ngaliwatan Éropa dina gerbong katutupan, ieu bisa dianggap "RV munggaran".Kusabab gypsies éta sanggup hirup kaluar tina gerbong maranéhna bari iinditan, éta dipercaya yén ieu sabenerna sparked kreasi kandaraan rekreasi.

Ayeuna flash maju ka 1915 - kandaraan motor ngan dimimitian keur masal-dihasilkeun, sarta pencinta alam jeung peminat mobil anu teaming up kalawan tujuan pikeun nyieun RV munggaran.Teu dugi ka 1904, numutkeun Smithsonian, yén "RV" anu munggaran didamel ku tangan dina kendaraan.The motorhome prototipe aslina angon opat sawawa dina ranjang susun, cahayana ku lampu Pijer, boga icebox sarta radio.

A Brief History of the RVs (3)
(Gypsy Van)

Prototipe RV munggaran anu engké disampurnakeun dina 1915 kalayan kreasi van Gypsy.Ayeuna ulah ngantep nami nyasabkeun anjeun, van gypsy jauh langkung maju sacara téknologi tibatan gerbong katutupan anu bakal hirup di taun 1800-an.The cleverly dirancang 25-suku, 8-ton conveyance geus custom diwangun ku Gas-Electric Motor Bus Company Roland Conklin urang.The Gypsy van gancang jadi sensasi sakuliah bangsa salaku admired genah tina mobile kémping.

Salaku beuki Amerika jadi entranced jeung gagasan smoothing nu roughness padang jeung salaku kémping tumuwuh dina popularitas, langkung inovasi motorhome datang ngeunaan.

Onto New Fearless Roads: The 1920s

Sanajan kémping jeung kahirupan di jalan ieu gaining popularitas di titik ieu, motorhomes teu boga sababaraha pitfalls.Salah sahiji kalemahanana nya éta anjeun teu bisa megatkeun sambungan bagian imah tina bagian mobil.Ieu hartosna motorhomes diwatesan pikeun jalan anu ramah mobil wungkul.Sajaba ti éta, motorhomes éta saeutik pricey.Ieu ngarah ka kreasi RVs understudy kawentar: trailer.

Trailer janten pilihan pikeun jalma rata.Tinkerers ngamotivasi pas mimiti maénkeun sabudeureun kalawan fungsionalitas trailer tenda sarta napel kanvas tenda onto pigura collapsible.Salian pigura ieu, maranéhna ogé ditambahkeun cots, lomari jeung alat masak.Dina pertengahan dasawarsa, anjeun tiasa kalayan gampang mésér trailer tenda anu dilengkepan lengkep.

A Solusi Hujan-soaked dina 1930s

Ku 1930s, trailer tenda geus jadi norma lamun teu bisa mampuh alternatif maranéhanana leuwih mahal, motorhome.Tapi hiji poé fateful sarta hanjakalna hujan, kulawarga Arthur Sherman urang meunang bray dina guludug utamana jahat.Sanajan trailer tenda maranéhna boasted janten kabin pinuh waterproofed dina 5 menit, ieu pasti moal kasus nu bener.Sherman, anu kaharti kuciwa jeung kurangna waterproofing disadiakeun ku trailer tenda na, mutuskeun pikeun nyieun hal hadé.Trailer kémping anyar ieu bakal ngagaduhan rupa-rupa fasilitas di jero, sapertos lomari, kotak es, kompor sareng perabotan anu diwangun dina dua sisi lorong tengah anu sempit.Ieu trailer genep suku-lega jeung salapan-suku-lila anyar bakal disebut "Katutupan Gerbong".

A Brief History of the RVs (4)

Daya tarik alternatif anyar ieu jelas sakumaha dinten, sareng geura-giru popularitas gerbong katutupan mimiti nyebarkeun.

Janten Cozy sareng Inovatif dina 50an

Dina 1950-an, sanggeus perang dunya kadua, RVs mimiti jadi populér deui salaku kulawarga ngora jeung prajurit balik jadi kabetot dina cara mirah pikeun ngarambat.Sababaraha pabrik RV badag mimiti nambahkeun perbaikan anyar pikeun model maranéhanana.Hal-hal sapertos plumbing sareng kulkas janten arus utama.Diantara sababaraha pabrik ngaran badag ieu sababaraha anjeun bisa ngakuan kiwari, kayaning Ford, Winnebago na Airstream.

Méwah janten pilihan pameseran ogé dina taun 50an, sabab interior hiasan anu langkung ageung, langkung saé sareng langkung seueur di bumi sumping di pasar.Marvels kawas RV andalannya eksekutif, nu linggih dina 10 roda na éta 65 suku panjangna kalawan témbok-to-témbok karpét, dua kamar mandi misah komo kolam renang portabel (jeung diving dewan), jadi hiji pilihan pikeun maranéhanana anu hayang sagala bells na. whistles tur teu kapikiran tag harga.

A Brief History of the RVs (1)

Kalayan sagala kamajuan dina 50an jeung évolusi RVs, istilah "motorhome" janten fixture permanén dina mainstream vernakular.


waktos pos: Mar-11-2022